De landcommanderij van Alden Biesen werd van vrijdag 22 tot en met maandag 25 september voor Fleuramour herschapen in een sprookjesachtig bloemenparadijs. Tientallen floristen uit de hele wereld maakten de mooiste creaties met meer dan 120.000 bloemen. In totaal genoten 15.308 bezoekers van de natuurpracht. Dat zijn er nog iets meer dan vorig jaar.

 

Internationaal 

De 22ste editie van Fleuramour werd om nog andere redenen een schot in de roos: een stralend weekend, een indrukwekkende locatie en een geweldige bloemenpracht. Dit jaar stond het thema ‘cultuur‘ centraal. Floristen uit alle windrichtingen kropen met plezier in de huid van verschillende culturen. Van Japanse Ikebana tot Indische bloemenoffers, van Russische grootsheid tot Italiaanse romantiek. Met hun creaties gaven ze beeldig de levensvisies van een volk weer.

Eyecatcher

Blikvanger was de kleurrijke sprookjescarrousel van Natalia Zizko op de Erekoer waarin 35.000 bloemen verwerkt werden. Maar, evengoed kon je genieten van de honderden andere betoverende creaties op het omvangrijke domein waaronder de hangende tuinen van Natallia Sakalova in de kerk.

Andere voltreffers dit jaar: de talrijke demo’s en workshops, het hoedjesdefilé op vrijdag en de nocturne op zaterdag.

Herbeleef Fleuramour

Kon je er niet bij zijn of wil je de afgelopen editie herbeleven? Bekijk meer foto’s op de Facebookpagina van Fleuramour.

Tot in 2018!

De volgende editie vindt plaats van 21 tot en met 24 september 2018. Reserveer deze dagen nu al in jouw agenda!

 

Video: PlattelandsTv